Saturday, December 21

Senarai Nama Hotel Di Kuala Lumpur

DI BAWAH INI SENARAI NAMA HOTEL -HOTEL  YANG SERING DI KUNJUNGI PARA TAMU DARI INDONESIA.

■ Radius International Hotel ♥
    Lokasi: Daerah Bukit Bintang

■ Alpha Genesis Hotel♥
   Lokasi: Bukit Bintang

■ Hotel Royal ♥
   Lokasi : Bukit Bintang

■ Capitol Hotel ♥
    Lokasi: Bukit Bintang

■ Putri Park Hotel
    Jauh dari Bukit Bintang Dan Harga nya Paling     Termurah.Terletak berhampiran Chow Kit Road.

■ Picolo Hotel 4* ♥
Lokasi Bukit Bintang

■ Citin Hotel
Lokasi : Jauh dari Bukit Bintang,Suasana di sekitar hampir banyak peniaga,keluar hotel langsung mapir rumah jualan.

■ Hotel Sentral
    Lokasi: Jalan Pudu 2 Km dari Bukit Bintang

■ Furama Hotel ♥
Lokasi : Kebelakang Time Square senang sekali untuk berbelanja.Sekitarnya tenang  1km dari Bukit Bintang.

■ The Royale Bintang ♥
Lokasi : Jalan Bukit Bintang

■ Nova Hotel
Lokasi: Jalan Alor

    Daerah Bukit Bintang adalah lokasi terbaik untuk menginap,terletak di tengah kota dan  banyak sekali terdapat toko-toko,gedung gedung untuk berbelanja.
  
   Bukit Bintang juga amat popular di kalangan pelancong domestik dan luar negara.

   Bagaimanapun  Kredit ♥ di berikan hanya melalui pengalaman kadtravelink sahaja.

   Para tamu harus merasai pengalaman sendiri menginap di hotel hotel tersebut.

  Masih banyak lagi hotel hotel yang bagus di ibu kota Kuala Lumpur yang belum di nota di sini.

    Kami menawarkan harga yang terbaik bagi  Tamu kepingin tempahan dengan Syarikat kami.

  Makanya mengapa bayar lebih untuk tempahan hotel ?

   Terdapat banyak cara untuk untuk membuat tempahan seperti:
asiaroom.com, booking.com, agoda dan banyak lagi.

  Mungkin juga melalui agency pelancongan tempatan tamu  mendapat harga yang patut dan lebih murah dari tempahan di internet,  mana lah tahu kan?

   Harga paling dikit Kami Bermula RM140.00 untuk hotel bertaraf 3*.Jadi gak usah biaya lebih untuk kamar yang nyaman di sini ya.

   Terserah dan fikirkan ya...

   

Friday, December 20

3D2N KUALA LUMPUR FOR 2+1 PAX ONLY 2015

◆◆USD 355.00/ALL BOARD◆◆

We  Are Promised You:

● Transport  from Airport To Hotel.

● 4-5☆ Hotel At City Centre

● 6 × Meal Lunch and Dinner

● Fullday City Tour And Country Tour 8-10Hrs.
  (Sunway Lagoon/Genting Highland)

● Cable Car Entrance Ticket.

Free Transfer Out to Airport KLIA /LCCT/TERMINAL 3

Thursday, December 19

TBS BANDAR TASIK SELATAN TBSBTS

TBS BANDAR TASIK SELATAN
TERMINAL BERSEPADU SELATAN

FROM: TBS-LCCT-TBS
TICKET PRICE RM8.00/1pax

TBS TERMINAL BERSEPADU SELATAN

  Pada 20 Dec 2013  penerbangan aku ke Kota Bharu  dari LCCT di jadual kan jam 13:35pm.Bercuti ke desa kelahiran 5hari 4malam.

   Dari awal pagi lagi kepala aku berfikir fikir bagaimana untuk ke LCCT (pesawat airasia) tanpa memandu dan biarkan kereta kat padang berbayar mahal kat sana atau alternatif lain.

  Dalam berfikir perkara kecil menjadi kan perkara yang besar dan menyemak lagi,tiba tiba terlintas di fikiran aku untuk menumpang bas je..oh ya pada masa tu di fikiran aku hanya terbayangkan KL SENTRAL, di mana banyak bas bas di situ berulang alik ke LCCT.

  Tetapi apabila di bayangkan pengurusan di situ amat  "terlalu cekap"dan suasana yang "amat tenang"aku membatal kan sahaja niat aku untuk ke situ.

   Terfikir juga  jika  ke airport terutamanya ke LCCT seorang diri berbaloi kah aku mengambil teksi yang harga nya lebih mahal dari tiket penerbangan aku yang hanya RM39.00 berbanding teksi RM90.00.

  Di Selangor kediaman aku hanya  terletak di daerah Sri Kembangan hanya setengah jam perjalanan ke airpot manakala di Kota Bharu ,airportnya hanya 10 minit berjalan kaki ke rumah aku.

   Jadi pilihan terbaik bagi aku ialah TBS BANDAR TASIK SELATAN , di sini jika tak salah aku setiap jam ada trip ke LCCT melalui pintu 6 tempat penumpang menunggu.Tempatnya yang besar dan bersistem.

    Di sini juga pengurusan nya yang baik ala ala tempat pelepasan penerbangan.Kebersihan terjaga berbeza sekali  dengan yang satu  tempat lagi itu.

   Terdapat banyak juga syarikat pengankutan yang menawarkan perkhidmatan mereka terutamanya penumpang yang ingin ke selatan tanah air.

    Aku bagi kredit untuk pengurusan pihak TBS.

    Di TBS cara membeli tiket ada dua pilihan terus ke kaunter atau melalui  mesin mesin yang di sediakan yang hanya perlu tekan dan masuk kan duit,senangkan..

   Harga tiket untuk ke LCCT (airasia)  hanyalah RM8.00 seorang untuk satu hala perjalanan. Lain destinasi lain lah harganya.

   Rutin perjalanan bas melalui lebuhraya AMEX dan menyusuri jalan ke Dengkil mengambil masa lebih kurang 1 jam.

  Walaubagaimana pun bagi yang berkeluarga besar atau yang tinggal jauh dari TBS boleh lah menghubungi kami untuk khidmat VAN 10 tempat duduk atau BAS 44 tempat duduk dengan harga dari RM130.00 di sekitar Kuala Lumpur.

 

 

 

 
 

Sunday, December 15

3D2N Kuala Lumpur, Malaysia 2015

Package:                        KAD 0056

●MINIMUM 2PAX

●●PRICE RM548.00/PAX
PACKAGE INCLUDED

》DRIVER/ TRANSPORT /MOBIL SALON /VAN /BUS
》COMSUMTION /TOLL /PARKING.

》HOTEL 3-4****  Located At City Centre Bukit Bintang   (Availability)

》Meal 2 Time LUNCH and DINNER
》CABLE CAR TICKET
》COLMAR BUKIT TINGGI ENTRANCE FEE (gratis to Japanes Village)

ITERNARARY:

First Day: (1)
  ■ Jemput Tamu Dari Bandara Dan Langsung ke Local    Restoran Untuk welcome drink dan makanan ringan.

■ Selesai di restoran tamu akan di bawa langsung ke hotel untuk Check in atau putar-putar sekitar  kota seperti KLCC atau KL TOWER.

■ Waktu Sore Free Acara.

Scnd Day: (2)

■ Selepas Sarapan Pagi di hotel Jam 9:00am, Para Tamu di jemput untuk ke objek wisata di Kuala Lumpur seperti Istana Negara,Dataran Merdeka,Mesjid Negara dan Batu Caves.

■ Seterusnya para Tamu di bawa melawati Colmar Tropicale Bukit Tinggi  (sila google)  dan  Genting Highland.

Tamu akan merasa pengalaman  Kereta Gantung yang terpanjang di asia apabila ke Genting Highland .

■ Lunch di local Restoran Buffet, tour di teruskan lagi sekitar kota dan  juga ke local Produk  factory sebagai ole ole apabila pulang nanti.

■ Jam 6-7pm pulang ke hotel dan acara sendiri.

Third Day: (3)

■ Free & Easy
■ Tamu di jemput untuk shopping tour (medium price)

■ 3 jam sebelum penerbangan,Para Tamu Harus Ke Bandara untuk Pesawat  Pulang.

Jika Masih punyai Waktu henti sebentar di Putrajaya khusus untuk Berfoto.

Pulau Perhentian 3D2N ~ 2015

Packages

Arwana Perhentian.

Watercolour Resort.

Perhentian Island Resort.

  Packages Includes:

~ Return Airport ( Pengkalan Chepa Airport ).

~ Jetty Transfer..

~ 2 Nights Accommodatio

~ 02 Breakfast - 2 Lunch - 2 Dinner

~ Snorkling - Boat Trip ( equipment )

Optional Tour: ( FREE )

Rantau Panjang / Pengkalan Kubur free duty Tour

→ Kota Bharu Cultural tour & Shopping.

Price Less than  from RM329.00/pax Min 2pax.

Our Contact:
kadtravelink@gmail.com

+60169696009
+60199660606


Ho Chi Minh City,Vietnam 3D2N

Jakarta- Bandung- 4D3N 2015

RM888.00/Pax
Min 4pax.
1 Night Jakarta.
2 Nights Bandung + Tour

Packages Includes:

- Flight Ticket
- Hotel
- Transport - 4D3N all in
- Meal - Daily Breakfast  At Hotel.
- 4x L 3x D
- Entrance Fee Takuban Perahu / Tour.

KADTRAVELINK.COM

MARKETING OFFICE:

KAD TRANSLINK ENTERPRISE
64 Jalan Impian Emas
43300 Seri Kembangan,Selangor

OUR FRIENDLY LINE:

+60169696009
+60199660606
BB PIN: 76301ACE
WhatsApp:
+60183855326
Email:
kadtravelink@gmail.com

MR KHAIRUL AZHAR DAUD
MS ZURZINI MOHD YUSOFF

KUALA LUMPUR OFFICE:
Website: www.safirmalaysiawisata.com

Website: www.kadtravelink.com

http://.www.kadtravelink.blogspot.com


SUITE 33-01-33rd Floor ,Menara Keck Seng
203,Jalan Bukit Bintang
55100 Kuala Lumpur
Malaysia.
Tel1: 03-21165771
Fax: 03-21165779

Saturday, December 14

Colmar Tropicale Bukit Tinggi PACKAGE 2015

   PACKAGE :         KAD 1069

Mengambil masa  lebih Kurang 1 Jam Perjalanan dari Kuala Lumpur.

  Di hujung minggu terutamanya musim cuti sekolah pegunjungnya adalah di kalangan orang tempatan.

    Harga tiket RM12.00 dewasa dan RM8.00 untuk kanak kanak termasuk trak untuk ke Japanes Village.

  Di sini  juga terletak nya Japan Village,Taman Botani dan khabarnya terdapat flyfox yang terpanjang di asia.

    Bukit Tinggi  juga di kenali dengan nama Berjaya Hill. Di sini juga terdapat golf club,tempat tunggangan kuda dan taman pemeliharaan arnab.

   Bukit Tinggi  amat sesuai untuk seisi keluarga bercuti dan lari dari kesibukan di kota.

  Harga bilik di Colmar hotel di sini tidak lah terlalu mahal jika di bandingkan di kota kota yang di luar sana.
Di samping  Colmar,De Charteau juga menjadi pilihan pengunjung untuk bermalam disini.

  Bagaimanapun bakal pengunjung hendaklah membuat tempahan lebih awal untuk mengelak dari tempahan bilik   kemungkinan sudah penuh.

   Kami di KADTRAVELINK dan SAFIR MALAYSIA menyediakan perkhidmatan pengankutan dan pakage  3H2M kepada yang berminat.

Tempahan hotel juga boleh di tempah terus di internet seperti BOOKING.COM.AGODA.CHEAPROOM .dan banyak lagi sesuai dengan kehendak pengunjung.

Thursday, December 12

3D2N PALEMBANG PACKAGE 2015

PACKAGE :                     KAD 1067

MINIMUM 2PAX
RM1250.00
INCLUDED:

◇◇FLIGHT TICKET(AIRLINE TERM AND CONDITION )
◇◇HOTEL 5* BREAKFAST
◇◇DRIVER/TRANSPORT /PETROL/PARKING FEE (ALL ITERNARARY)

EXLUDED:

◆◆POCKET MONEY
◆◆TIPPING(RUPIAH 50,000/DAY=RM15.00)
◆◆ENTRANCE FEE

5D4N HATYAI - KRABI-PHI PHI ISLAND

PACKAGE DENGAN PENGANKUTAN DARAT:

MINIMUM: 9PAX.
HARGA     : RM490.00/PAX

HARGA PACKAGE HANYA UNTUK KOS HOTEL/APARMENT DAN PENGANKUTAN DARAT SAHAJA.

HARI 1)       HOTEL HATYAI 3*
HARI 2&3)   APARTMENT KRABI 4*
HARI 4)        HOTEL HATYAI 4*(Deluxe)

●HOTEL 3*-4* SARAPAN PAGI.
●APARMENT YANG MEMPUNYAI PENGAWAL KESELAMATAN.
●KEMUDAHAN UNTUK MEMASAK

★★ HARGA TERMASUK:
●PENGINAPAN
●KENDERAAN/PEMANDU/PETROL/TOLL/TIPS.
●INSURANC PERJALANAN KENDERAAN.

TIDAK TERMASUK:
●MAKANAN/MINUMAN PESERTA
●BAYARAN UNTUK KE PHI PHI ISLAND(RM100.00)
BAYARAN UNTUK MEMBELI BELAH
BAYARAN MASUK KE TEMPAT LAWATAN.

Saturday, December 7

5D4N Kuala Lumpur -Hatyai- Krabi-Phi Phi Island PACKAGE:KAD 1066

  PACKAGE :             KAD 1066

 Pada Disember 2013 tepat jam 06:00pagi konvoi kami bertolak dari Kuala Lumpur menuju ke Hatyai,Thailand yang di sertai 2 buah kenderaan van 11 tempat duduk dan sebuah kereta 14 orang ke semuanya.

  
   Perhentian kami ke Changlun dari Kuala Lumpur  mengambil masa lebih kurang 7 jam perjalanan.Di sinilah tempat sesuai untuk makan dan juga persiapan seperti membeli insuran dan tukaran wang yang mesra ringgit.

   Hampir 30 minit  di sini perjanan kami di terus kan lagi menuju ke Bukit Kayu Hitam yang mana hampir 30 minit perjalanan, di sini lah juga terletak nya gerbang ke negara yang di kenali dengan gajah nya.

     Selesai sahaja passport di periksa dan di chop oleh kedua dua pihak Malaysia dan Thailand perjalanan di terus kan lagi dan pekan pertama yang kami lalui ialah Pekan Danok.

  
      Di kiri kanan jalan di Danok ini terdapat gerai yang menjual Sim Kad telefon yang berharga Baht 290.90(RM30.00) yang mana data internet nya tanpa had selama seminggu penggunaan dan juga kredit panggilan.

  Tidak sampai 20 minit di sini kami menerus kan lagi perjalanan menuju ke Hatyai yang anggaran masa 40 minit pemanduan.

  Oleh kerana hujan yang lebat sepanjang perjalanan, kami mengambil masa lebih  dari satu jam untuk ke sini.Kami daftar masuk hotel Asean 3*  RM120/BAHT 1200(booking.com) yang terletak di tengah bandar.Hotel yang agak selesa juga untuk 3 orang sebilik.


  Kami terpaksa berehat lama sedikit di bilik memandangkan di luar sana hujan masih lagi tidak berhenti.Acara petang kami di teruskan dengan makan petang di restoran muslim berdekatan dan membeli barang keperluan untuk keesokan hari.

 

   Makanan yang popular di sini bagi kami ialah pulut ayam,pulut mangga dan somtam selain tomyam dan udang goreng petai.Di waktu malam sekitar hotel ini terdapat banyak gerai makanan halal dan pakaian untuk dibeli.Suasana di sini amat berubah sekali di waktu malam hari.Kebanyakan pegunjung nya adalah dari malaysia dam singapura terutamanya.


   Keesokan hari tepat  jam 9:30 pagi selepas makan pagi di hotel, kami bersiap sedia untuk bertolak ke Krabi yang jangkamasa pemanduan mengambil masa 4 jam.


   Hampir 2 jam perjalanan,kami memutuskan untuk makan tengahari di daerah Saikhkao  yang menyaji kan masakan sup dan tomyam,kami tidak risau  tentang status halal di sini kerana kebanyakan penduduk di sini beragama islam yang hanya komunikasi sahaja membataskan kami dan mereka.


  Hampir 30 minit di sini kami meneruskan lagi perjalanan  menuju ke Krabi,hujan masih lagi turun dengan lebatnya dan menambahkan lagi  masa untuk kami ke sana.Sebenarnya struktur jalan di sini di kira agak baik dan banyak juga jalan di tambah baiki terutamanya yang menyusuri jalan berbukit.Di kiri kanan lebuhraya tak bertol mereka ini dapat di lihat kampung dan sawah padi.Semestinya buah buahan di gerai bahu jalan menjadi fokus kami,ialah segar dan murah katakan.


   Lebih kurang 4-5jam perjalanan kini tibalah kami di Aparment yang mana tempahan di buat 2 bulan sebelum ketibaan.Harga nya tidak lah terlalu mahal jika di banding kan dengan kemudahan yang di sediakan seperti garaj kereta,kolam renang,gimnasium dan peralatan dapur untuk memasak.(BOOKING.COM..suite Room Baht 2500.00/per night=RM250.00)


 Kami di faham kan aparment ini baru sahaja siap di bina dan kami adalah pelanggan pertama mereka.Terletak berdekatan pantai.Jalan untuk ke sini sedang di naik taraf di kiri kanan kelihatan banyak penduduk muslim menjalankan aktiviti perniagaan seperti restoran,gerai gerai dan pasar malam.Kelihatan juga pondok pondok kecil dan sekolah agama di situ.


  Waktu malam jam 8 kami ke Pantai Ao Nang untuk makan malam dan kami memutuskan untuk ke makanan laut yang agak terkenal di situ harganya juga adalah berpatutan.


  Persisir pantai ini juga adalah tempat tumpuan  utama pelancong di mana terdapat banyak mini bar,rumah urutan  pakaian dan sebagainya.Sebenarnya di sini juga banyak hotel2 bajet yang berharga dari RM 50 sahaja yang selesa,tetapi kami memilih apartment lebih baik jika datang berkumpulan,lagipun di sini banyak barangan mentah seperti lauk pauk yang segar untuk di masak sendiri.


  Jika ke Krabi rasanya tidak lengkap jika tidak ke pulau pulau nya,terutama ke phi phi island, seandainya pertama kali ke sini.separuh peserta kami membuat tempahan untuk ke pulau dan separuh lag ambil masa sendiri membeli belah di bandar Krabi.


  Harga untuk seorang ke Phi Phi Island BAHT 1000.00/seorang RM100.00 termasuk makan tengahari dan peralatan diving.Menaiki bot laju 4o minit.Masa di peruntukan ialah 6 jam.semestinya lah pulau pulau di sini amat cantik dengan keaslian dan kejernihan air nya.

  Dari aprtment kami ke pantai  menyusuri jalan kampung, banyak juga kelihatan gajah gajah di ternak di sebelah rumah atau  di padang berdekatan.Kelihatan juga beberapa pelancong menunggang  di bawa memasuki hutan dan bukit,harganya tidak pasti kerana kami tidak mencuba mungkin takut dan gayat.


  Pada jam 7 malam kami berkumpul lagi kali ini kami berpakat untuk ke Night Market, yang mana bermula jam 3 petang dan berakhir 8 malam.Aktiviti ini hanya lah untuk hari jumaat sabtu dan ahad sahaja.

 Terdapat  berbagai barangan mentah,makanan goreng dan kuih muih di jual di sini.Jadual kami selesai jam 11 malam.Kami semestinya mencuba makanan popular mereka iaitu Pan Cake Pisang.


   Keesokan hari nya kami daftar keluar jam 12,perjalanan kami di teruskan lagi sekali menuju ke Hatyai.Kali ini perjalanan amat lancar kerana cuaca yang cerah maka pemanduan kami kosistem.


  Lebih kurang jam 4 petang kami tiba i Hatyai kali ini kami daftar masuk ke hotel Centara 4* harga Baht 1700.00/RM170.00 DELUXE.


  Hampir sejam berehat kami meneruskan lagi lawatan  ke Floating Market yang hanya 5km dari hotel.Dari jauh lagi kelihatan ramai pegunjung yang berkerumun dan membeli belah di situ.Kebanyakan mereka menjual makanan dan pakaian.Selama hampir 3 jam kami di sini.


  Di persekitaran hotel di malam hari banyak gerai gerai di buka yang mejual makanan pakaian dan pelbagai lagi.Suasana nya lebih menyeronokan lagi bila penghibur  jalanan melakukan aksi merala.Memang tak puas membeli belah di sini.Aktiviti kami berakhir jam 12 malam.


  Seperti biasa, hari terakhir kami di sini,kami daftar keluar agak lambat dan aktiviti di terus kan lagi untuk membeli belah tetapi kali ini kami menukar lokasi ke Pasar yang terletak 100 meter dari hotel.Di sini juga lah tempat kami menghabiskan wang Baht yang ada dalam saku kami dengan membeli barangan yang sedikit pelik yang jarang di jual di Malaysia.


  Jam 1 kami daftar keluar dan singgah di Restoran Kelantan untuk makan tengahari yang mana masakan nya ala masakan Kelantan dan nasi kukus.


   Hampir 30 minit di sini kami meneruskan lagi perjalanan kami ke Bukit Kayu Hitam dan seterusnya ke Kuala Lumpur.Maka selesai lah pengalaman kami untuk di ceritakan.Lebih kurang jam 11 malam, kami sudah terpacak di KLCC Kuala Lumpur  di tempat pertemuan permulaan kami.

Sekian


   ANGGARAN KOS 5D4N HATYAI -KRABI

  UNTUK 9PAX/VAN PERSIARAN

RM485/PAX ALL IN.

HARGA TERMASUK:

 HOTEL DAN KENDERAAN

★TIDAK TERMASUK MAKAN DAN MEMBELI BELAH.

★ PEMANDU BERSAMA PESERTA 8 JAM SEHARI TERMASUK MENUNGGU.

★ APARTMENT YANG ADA PENGAWAL KESELAMATAN YANG KETAT.



 


  

  

   


  



  

  

 


    

    


Saturday, November 23

Perkhidmatan Pengankutan Darat Ke Kota Bharu,Kelantan

PACKAGE :  KAD 1065

Kami Menawarkan Perkhidmatan Pengankutan Ulang Alik Ke Kota Bharu Kelantan.

Jenis-Jenis Kenderaan:

■Bas Persiaran 22-44 Tempat duduk.

■ Van Persiaran 10 Seater

■ MPV
■ Limosin Toyota Camry 2.4L

●Normal Perjalanan mengambil masa 7 jam dengan sekali berhenti rehat di Merapuh.

●Harga Mengikut Jenis Kenderaan.
Anggaran Kos Untuk Satu Trip Van 10 Tempat Duduk:
RM500.00/Per Trip.

●Perkhidmatan Kami :

●Mengambil anda dari Kuala Lumpur dan Menurunkan anda Terus Di Depan Pintu Rumah Anda Di Kelantan .

●☆Tour di Kelantan seperti membeli belah di Penkalan Kubur,

Ke Pulau Perhentian Terengganu.

●☆ Anda juga boleh menggunakan khidmat kami untuk Trip Kenduri Kahwin.

●Kami pasti akan menawarkan harga yang paling patut dan insyaallah selamat.

kadtravelink.com

Monday, November 11

3D2N Palembang, Indonesia

   Pada 11 Nov 2013 entah kenapa terdetik di hati ini  untuk ke Palembang Indonesia.

   Mungkin juga perasaan ingin tahu aku di pengaruhi oleh dokumentari di tv atau dari pelancong-pelancong dari Palembang itu sendiri.

  Manakan tidak kan...syarikat aku pun menjalankan perniagaan berkaitan dengan pelancongan dan pengankutan.

  Tanpa buang masa ,aku terus ke PC untuk 'survey' harga 'patut' tiket pesawat ke Palembang.

   Aku bernasib baik rupanya Harga tiket tidak lah terlalu mahal jika di bandingkan dengan mana-mana destinasi ke Indonesia,walaupun tempahan di hari yang sama.

   Penerbangan aku pada hari tu tepat jam 5 petang waktu malaysia berlepas dari lcct sepang.
Syukur lah penerbangan  dari Lcct Sepang ke Sultan Mahmud  Badarudin 11 Palembang mengambil masa 1jam 25minit dengan keadaan cuaca yang agak baik.

  Sesampai sahaja,aku di jemput oleh supir pak Rudy dan seorang pemandu pelancong Pak Zon..oh ya aku menginap di hotel Aryanduta iaitu satu-satunya hotel bertaraf 5 bintang di sini pada perkiraan aku.Jarak di antara airport ke hotel hanyalah 7-8 km yang mengambil masa lebih kurang 20 minit.

  Hotel ini juga cukup selesa yang hanya lebih kurang rp1,600.000 untuk 2 malam termasuk 2 orang sarapan pagi.Hotel ini amat sesuai sekali  kerana lokasi nya bersebelahan pusat membeli -belah Carefour dan Palembang Square yang mana terletak nya rumah sakit swasta,di kira lokasi yang sesuai kan?

     12/11

Seperti yang di rencana kan selepas sarapan di hotel iaitu tepat jam 10 pagi waktu tempatan  aku di jemput lagi oleh pak supir untuk melawati beberapa tempat tumpuan pelancongan dan yang paling popular iaitu Jambatan Ampera Sungai Musi.

     Kira-kira 20 minit di situ aku di bawa melawat Masjid Agung,Stadium Sriwijaya dan sekitarnya, untuk makan tengahari kami pilih masakan Padang yang mana lauk hidangan nya di kira hanya apa yang di makan.Masakan yang popular di sini ialah masakan Ikan Pindang yang kebanyakan ikan patin,tak lupa juga harus di cuba ikan gurami bakar dengan sos hitam.

    Bagi peserta yang hobinya suka berbelanja,boleh lah singgah sebentar di mana-mana Butik  Songket iaitu produk yang paling terkenal di Palembang tapi aku lebih suka berbelanja di Pasar 16 Ilir kerana harga yang sangat berpatutan malah terlalu murah jika kita pandai tawar menawar.

   Alang-alang ke Palembang tidak lengkap jika kita tidak mencuba makanan khas mereka yang di panggil Pempek.Manakala  Nasi Udok amat sesuai untuk sarapan pagi yang seakan sama nasi lemak di Malaysia.

   Keropok juga sesuai untuk di beli sebagai buah tangan pulang ke malaysia.Kebanyakan keropok-keropok ini di buat dari ikan tenggiri,tetapi cara penyediaannya  sedikit berbeza di tempat kita  di Malaysia.

   Sembilan jam berlalu badan pun penat dan aku memutuskan untuk pulang ke hotel.Program kami selesai jam 6 petang.

  13/11

Seperti di janjikan  selepas  sarapan pagi di hotel tepat jam 10  aku di jemput lagi oleh supir kali ini aku harus daftar keluar hotel langsung, walaupun terlalu awal dari kebiasaannya jam 2petang.Aku fikir ini lah cara supaya aku tidak ribut-ribut untuk ke airport nanti.Jam penerbangan aku 5:55petang.

   Kali ini aku minta  supir ke CIMB  bank untuk ke ATM mesin, lebih banyak lagi rupiah di perlu kan untuk berbelanja.

   Seterusnya perjanan kami  ke Pasar 16 Ilir untuk membeli belah.Kebanyakan barangan yang di jual disini adalah kedai-kedai pakaian yang ternyata amat murah sekali.

   Sebetul nya Pasar 16 ini terletak berhampiran Jambatan Ampera dan Masjid Agung.Di sini juga terletaknya stesen teksi,beca untuk putar-putar Kota Palembang dan bot-bot untuk menyeberangi Sungai Musi  dan ke Pulau Kemarau.

   Lebih kurang 3 jam berbelanja, aku di bawa lagi berfoto-foto sekitar Kota Palembang seperti Bukit Guntang di mana terletak nya makam-makam zaman kesultanan seperti Sriwijaya dan sebagainya.

   Jam hampir 3 petang bimbang terlewat ke airport kami langsung ke sana yang mengambil masa hampir setengah jam perjalanan.

   Sesampai sahaja di airport aku terus daftar masuk.Oh ya perlu di ingat airport di sini sedikit kelainan dari tempat lain yang mana kita harus membeli cukai airport secara tunai rp100000 sebelum ke ruang menunggu untuk pelepasan.

  Rupa nya pernerbangan kami tertunda, kami berlepas jam  jam 6:20 petang.Pesawat kami mendarat di LCCT lebih kurang 08:45 malam.

Hampir 30minit beratur mengambil bagasi,aku terpaksa buat panggilan kepada pemandu syarikat kami untuk sama mengambil bagasi 6 buah kesemuanya.

Sekian

ANGGARAN KOS Untuk 3H2M Ke Palembang.

Minimum 2PAX

Kos Penerbangan                  RM450.00

Pengakutan Avanza              RM380.00

Hotel 5*                                   RM400.00


Jumlah  Kos                            RM1230.00

kadtravelink.com 

Hotline

+60169696009 / +60199660606






   

   





Friday, November 8

INFORMATION

Untuk  Pra Tempahan Perkhidmatan Kami :

Pengesahan Tempahan Hendak lah 24 Jam  Sebelum
Perjalanan Anda.

Pihak Kami Tidak Bertanggung Jawab Di Atas Kelewatan Anda Untuk Pengesahan Tempahan anda.

Thursday, October 31

■TOURIST TRANSPORT FOR HIRE

●Bus 44 Seater
●Van 10+1 Seater
●Alphard/Velfire
●Proton
●MPV
●Taxi/Limosin
Motorcycle(ride your self)

  With Driver ALL IN

Tuesday, October 29

Bird Park & National Zoo PACKAGE: KAD 3350

Minimum 2pax
Inclusions:

•English/Malay Driver
•Entrance Fee /Lunch**

  Place To Visit:
From Hotel  09:00am
● National Zoo
● Lunch
● Butterfly Park
● Bird Park
● Orchid Garden & Hibiscus Garden

Bird Park Show
Bird Park Show

Price RM249.00 Adult /RM120.00 (below 5years FOC)
      

Private Tour PACKAGE 2015

PRIVATE TOUR
Min 2Pax

INCLUSIONS:

.ENGLISH/MALAY SPEAKING DRIVER
.ENTRANCE FEE
DURATION :4-5hours

HOTEL:  09:00am
  Place To Visit :
.King Place
.National Museum
.National Mosque
.Railway Station
.independent Square
.Sultan Abdul Samad Building
.Twin Tower Photo Stop

Adult RM70.00
Child RM35 (6years above)

Sunday, October 27

3D2N Kuala Lumpur 2015

Day 1: Transfer In From Airport To Dinner and Hotel Check In (Hotel Kuala Lumpur 3*-5*)

Day 2: Morning(After Breakfast)
            Fullday And Genting Tour(8hours)
           

Day 3: Free & Easy
             Transfer Out To Airport

Minimum: 2pax
Price       :  From RM999.00
Exluded  :   Dinner/Lunch/Entrance Fee/Shopping

  Do Not Pay More For Us

  Please Contact  Us For More Detail
BB Pin:      76301ACE
Whatsapp:+60183855326
www.kadtravelink.com
 

                  

Friday, October 25

Kidzania Malaysia PACKAGE 2015

  2 Sesi
10:00am -15:00pm
16:00pm- 21:00pm
  
Harga Ticket
RM60.00 MYKID
RM70.00 INTERNATIONAL KIDS

  Tempat Operasi Di Damansara Mutiara
Hanya 30 minit perjalanan dari Kuala Lumpur

JANGKAMASA TOUR 8 JAM
HARGA RM150-RM450
TEKSI/KERETA SALON/ VAN 11 SEATER

Tweeter kadtravelink

Check out @TravelinkKad's Tweet: https://twitter.com/TravelinkKad/status/393195907597881344

Wednesday, October 23

Mengapa Harus Bayar Lebih Untuk Jelajah Malaysia

    Sekarang sudah banyak tiket penerbangan murah di tawar kan oleh beberapa syarikat penerbangan  seluruh dunia.

   Jadi janganlah kenderaan darat pula menjadi halangan untuk anda melangsungkan keinginan anda untuk melancong khususnya ke Malaysia.

   Hubungi Kami Untuk Harga Termurah Untuk Teksi/Limousin/Pelancong Van 10-16 Seater/Bas 44 seater

Perkhidmatan Kami Di jamin Termurah dan Selesa.
** Airport Transfer
** Link 2 (from Singapore)
** Daily use
** City Tour / Country Tour
** Outstation/ Overnight

Usah Bayar Lebih Untuk Percutian Anda
   Tanya Saya Untuk Lebih Info
Hotline:
   +60169696009
   +60199660606
Whatsapp: 60183855326

  

  

Saturday, October 19

Harga Minyak Naik Lagi Di Malaysia

   Sedar tak sedar sudah beberapa bulan Minyak petrol dan diesel di naikkan lagi sehingga 20sen per liter ya.. dengan kenaikan harga minyak sedikit sebanyak akan mempengaruhi hampir kesemua barangan keperluan harian kita.

   Manakan tidak sesuatu barangan keperluan harus melalui proses yang menggunakan minyak ini termasuk lah dari sektor pengilangan sehingga lah peruncit dan pengguna.

  Di sini kami dari Syarikat Pengankutan Tourist KADTRAVELINK  war -war  bahawa harga tambang Murah kami Tetap tidak berubah di jamin sehingga tahun 2016.

Kami Mengucapkan Tahniah dan jutaan terima kasih kepada teman-teman kami yang mantap menyokong kami dan masih lagi menggunakan khidmat kami, khususnta teman-teman dari malaysia dan Indonesia.

  Teman-teman dari indonesia khususnya Tidak Perlu Bayar Lebih untuk perjalanan ke Malaysia, Tamu dari Bandara Malaysia KLIA/LCCT/KLIA2. PUTAR2 KUALA LUMPUR, GENTING HIGHLAND tidak perlu bayar lebih untuk Mobil dan Pariwisata.

   Tidak lupa Tamu atau teman2 dari Singapore atau Legoland Malaysia, Khidmat kami sedia menjemput anda dari sana ke Kuala Lumpur.

  Kepada kawan2 atau pelancong malaysia anda di alu alu kan terus menyokong Perkhidmatan kami.
Kami menawarkan khidmat terbaik dan termurah untuk anda semua.

  Insyallah..


Monday, October 7

Saturday, September 28

KLIA/LCCT TO GENTING HIGHLAND KAD 2920

Kami menawarkan harga yang paling Ideal untuk anda.
Pick up point:
  Airport KLIA /LCCT Sepang  ke Genting HIGHLANDS
RM150--RM350  Sahaja.

Sunday, August 18

Transport package Singapore-Malaysia-Thailand 2015

CHOICE OUR TRIP FOR MORE CHEAPER FARE

   Kini kami lebarkan lagi perkhidmatan pengangkutan kami dan anda bisa memilih service kami bermula dari Singapore ke Malaysia dan Thailand.(Hatyai)

    
   Kami berazam akan memastikan service kami adalah terbaik Murah dan selamat.. Kami mohon kerjasama dari syarikat Wisata khususnya dari Batam,Singapura,, bekerjasama antara kami demi melangsungkan penawaran ini.

   Di bawah ini adalah jadual dan harga yang di cadangkan:

Hari 1:
 Dari Singapura ke kuala lumpur satu malam daftar masuk hotel 3-5*((Kuala Lumpur Centre)

Hari 2:
  Dari Kuala Lumpur langsung ke Hatyai,,berbelanja daftar masuk hotel 1  malam

Hari 3:
  Dari  Hatyai langsung ke Genting Highlands Malaysia semalaman menginap di sini.

Hari 4:
  Dari Genting Highlands kita langsung ke Kuala Lumpur untuk berbelanja dan putar-putar di samping berfoto.
Perjalanan di teruskan ke Putrajaya dan Siberjaya dan langsung ke Bandara.

☆Harga Cadangan untuk mobil:

     Bermula Dari Rm 1650.00

☆Harga Cadangan Untuk Hotel:
  
      Bermula Dari Rm 480.00 (3malam)

★Jenis pengangkutan ialah:

1)Kereta Salon
2)Mpv Velfire
3)Van Persiaran 10 Tempat duduk
4)Bas Persiaran 44 Tempat duduk

  Jadi kepada bakal tamu dan company wisata fikir-fikir lah, mengapa mesti bayar lebih sedangkan kami menawarkan yang termurah dengan service yang sama.






Transport package Singapore-Malaysia-Thailand

CHOICE OUR TRIP FOR MORE CHEAPER FARE.


VAN 10 SEATER BAS PERSIARAN

CHOICE OUR TRIP FOR MORE CHEAPER FARE.

Saturday, August 17

Honey Moon KAD 8800

     Kami di sini berasa amat aneh terhadap tetamu khasnya yang datang berdua-duaan atau berbulan madu ke Malaysia yang ratanya membiayai uang terlalu tinggi demi keselesaan dan eksklusif.. kebiasaan Tempat yang sering di kunjungi adalah genting Highland dan Bukit Bintang,Kuala Lumpur.

   Selain pasangan honey moon, ada juga di kalangan mereka bersama family  berlima dan sehingga kadangkala 40 orang.
Sebenar nya di sini service wisata dari tempat mereka amat di perlukan. service mereka lah yang merencanakan segalanya  dari sana.

  Soalnya tidak terfikir kah mereka segala yang di biaya mereka itu dapat di jimatkan lagi sehingga hampir 40% seandainya mereka pandai tawar menawar dan membandingkan harga yang di tawarkan oleh syarikat perkhidmatan di Malaysia ini.

   Di Malaysia Terdapat Berjuta syarikat yang menawarkan perkhidmatan pelancongan dan pengangkutan  di sini juga banyak pilihan untuk di nilai yang manakah yang menawarkan perkhidmatan Terbagus dan Termurah di samping menjaga qualitas

Soalnya mengapa harus biaya lebih?
     Adakah terlalu sukar membuat tempahan hotel dari seberang laut?
Adakah terlalu susah menemui syarikat pengangkutan/Mobil di Malaysia?

  Di Malaysia atau di mana2 di dunia ini, masyarakat nya adalah hampir sama sahaja kelakuanya tetapi saya bersyukur di Malaysia, Kuala Lumpur khususnya masyarakat di sini amanah dan jujur apabila udah menterai janji Apa lagi kerjasama antara dua company.
   Jadi usahlah ngeri untuk berbisnis sama company yang belum di kenali di luar sana.

  Sekarang jaman udah maju, jika tak tahu tak faham kita boleh    tanya aja Pak Google.
 
  Nah sekarang udah mengerti kan, deskripsi nya jika mahu dibeli kasut langsung aja ke tokonya usah lagi ke toko spedar.
  

Thursday, August 15

ICITY WAX MUSEUM

Tebaru Di Malaysia.


Harga Tiket : RM100 ADULT            RM50 CHILD
MYKAD//MYKAD RM80 ADULT       RM40 CHILD


□  Lokasi I City Shah Alam Selangor

□  30 Minit Perjalanan Dari Kuala Lumpur

□  Operasi 10am- 23pm

□  Tour Biaya RM200.00

□   Durasi 7-8jam

Thursday, July 4

Pemandu Pelancongan Di Malaysia

Assalamualaikum. .

Hari ini jumaat dan Insyallah  dalam 5 hari lagi kita akan menyambut bulan ramadhan, waktu ini juga pemandu -pemandu terutamanya dalam sektor pelancongan dapat beristirahat setelah hampir sebulan berhempas pulas malah ada yang bersedia berkhidmat hampir 24jam sehari demi menjaga para tetamu mereka,maklum lah bulan jun kan banyak tetamu dari negara arab..jadikan pendapatan lebih sedikit dari sebelum nya, dan seperti tahun yang sudah sudah bulan ramadhan juga adalah bulan "istirehat" buat para pemandu kerana bulan ini juga tiada tempahan perjalanan dan amat berkurangan sekali. Pendapatan??

Gaji seorang pemandu di dalam sektor pelancongan di Malaysia rata ratanya seakan sama sahaja, ada yang di beri gaji asas dan komisen setiap perjalanan 15% satu trip.Bagi pemandu sambilan bekerja waktu cuti menerima 25% dari jumlah setelah di tolak kos minyak dan toll, ini kerana mereka tiada gaji asas.Jadi pemandu pemandu tidak lah semewah mana pun kan?
   Kehidupan seorang pemandu ala sederhana sahaja walaupun ada segelintir di antara mereka yang graduan universiti dalam dan luar negara, saya kira nasib tidak menyebelahi mereka dan saya juga terutamanya.
Maaflah saya hanya bercerita tentang pemandu sektor pelancongan sahaja dan bukan pemandu lain ya, sebab saya juga adalah dari golongan mereka.
  Jika di bandingkan dengan pemandu pelancong(Tourist Guide)  pendapatan harian mereka bagaikan langit dan bumi.Pendapatan TG berdaftar dengan Tourism Malaysia  adalah RM250-RM700 sehari bergantung pada bahasa di pertuturkanya,itu belum lagi di campur dengan sedikit elaun lagi, menarik kan? Jika anda berminat boleh memohon khusus sebagai pemandu pelancong yang ada sekitar anda, kos nya antara RM4500 -RM6500 selama 6 bulan untuk mendapat kan sijil dan kad gambar untuk di gantung di leher bila waktu berkerja.
Kelayakan minimum spm,ada juga yang hanya di taja oleh syarikat tanpa kelayakan minimum dan harga sedikit berbeza dengan yang saya kira pertama kali untuk berdaftar.  Wallah huallam.
   Di sini saya menawarkan khimat dan tawaran menarik untuk kawan kawan di luar sana seperti pakaj perjalanan,pakaj pelancongan bersama sama kumpulan kami dengan harga yang paling menarik.

Mengapakah kami boleh menjanjikan harga termurah??
Sebabnya...
Kami bekerja berkumpulan dan tanpa ""orang tengah" waktu saya bekerja saham dulu mereka ini di panggil Broker Saham

Syarikat kami berdaftar dan mempunyai kontrak dengan hotel hotel terpilih di malaysia.
Kami terdiri dari pemandu pemandu dan pekerja dari travel agency outbound/inbound dan perhotelan.
Dengan pemandu berpengalaman perjalanan adalah selamat Insyallah dapat menjimatkan kos.

     Anda memilih kami bererti anda menolong kami menjalani kehidupan dengan tenang tanpa memikirkan bagaimana pendapatan kami esok lusa nanti, walaupun saudara kami En Khairul telah bertindak dan memasarkan perkhidmatan kami, tetapi pasaran masih belum memuaskan  buat kami lagi.
Apapun kami bersyukur kami masih sihat segar bugar lagi untuk berkhidmat kepada anda bakal pelanggan kami nanti.
Jika boleh terus hubungi kami melalui En Khairul  60169696009// 60199660606 untuk mendapat lagi maklumat.
Oh ya untuk makluman anda kenderaan kami berkeadaan  baik dan baru ke semuanya.

Sekian buat kali ini.

 

Monday, July 1

VEHICLE FOR RENTAL

★ MINIBUS           22 pax / FROM RM550/DAY
★ VAN TOYOTA    11  pax /FROM RM250/DAY
★ SALOON CAR    5   pax /FROM RM150/DAY
★ MPV,SUV,4WD  5-8 pax/ FROM RM250/DAY
★ TAXI                      4pax only/ FROM RM140/DAY

WITH DRIVER AND FOR TOURIST USAGE ONLY
BOOKING 1 DAY BEFORE
OUR PRICE IS GUARANTEED THE CHEAPEST IN KUALA LUMPUR

OUR OFFER VALID TILL MAC 2015.
CONTACT US FOR MORE DETAIL
MR KHAIRUL
HP: +60169696009
        +60199660606

Sunday, June 30

NIGHT TOUR KUALA LUMPUR -PUTRAJAYA-ICITY- KUALA LUMPUR

FARE:
FROM RM30.00/PAX
MAXIMUM 8PAX
MINIMUM :2PAX

FARE SCHEDULE:
2-3pax Rm80.00/pax
3-9pax  Rm40.00/pax

WHAT INCLUDED?I
MINIBUS/VAN 10 Seater
DRIVER CUM GUIDER

WHAT EXLUDED?
ENTRANCE FEE ONLY

ICITY ENTRANCE FEE
MONDAY- FRIDAY RM20.00
SATURDAY- SUNDAY RM40.00
ONLINE TICKET   RM10.00 anytime maybe.
Visit: www.icity.com

TOUR TIME 15:00PM EVERYDAY/8hours
1 hour kuala lumpur tour
1 hour Putrajaya tour
3-4 hour Icity or depend your choice.

Kelip- Kelip(Firefly) Kuala Selangor/Kampung Kuantan

PACKAGE:   KAD 3321

RM300.00 For Transport/Tour Only

Exluded:
■Boat
■Dinner

Duration Hour :16:00pm-22:00pm
Iternarary:
From:
Kuala Lumpur》
◆ Blue Mosque
◆ Malawati Hill
◆ Dinner At Fisherman Village
◆ kelip -kelip(Firefly)
》 Back To Kuala Lumpur.

Wednesday, June 26

SAFIR MALAYSIA TRANSPORTATION. INFO

Please Contact Us For More Information
ALL FARE CHARGED BY TRIP/WAY
EXAMPLE: 
FROM KUALA LUMPUR TO A FAMOSA 1 WAY.
YOU ARE  9 PASSENGER,WE WILL CHARGE YOU RM130.00 ONLY.

A Famosa Safari Safir Malaysia Transportation

A Famosa Resort Safari Trip By Car/Minibus

Maximum Passengger 10pax
Price From RM130.00/ 1Way
Duration 8hours
pick up: Kuala Lumpur,Selangor & Airport
ENTRANCE FEE EXLUDED



Jom Melancong

Kami menyediakan perkhidmatan Tour & Travel Pengangkutan pelancongan dan harga termurah dan selesa.
kadtravelink Tour and Travel